New Step by Step Map For museum voor kinderen in belgie

Ook in Dinant zelf kun je het h2o op: hier zijn verschillende start off- en eindpunten voor boot- en kayaktochten. De omgeving is ook fantastic voor wandel- en mountainbiketochten. Daarna kun je even bijkomen in het gezellige centrum van de stad in een van de vele dining places of café’s.

De attracties die we hier hebben uitgezocht zijn slechts een klein deel van de vele attracties die Males in de Ardennen kan vinden. We hebben geprobeerd om zowel voor ouders fulfilled kleine kinderen als fulfilled grotere kinderen een aantal leuke dingen te noemen. Er is echter nog veel meer te beleven. Op vele plekken in de Ardennen vindt je informatie stands satisfied folders van deze attracties waar je ook een flinke korting mee kunt krijgen. Handig om mee te nemen dus als je naar een van de pretparken gaat.

Verder zijn er natuurlijk behoorlijk wat musea te vinden over de geschiedenis van de Ardennen. Veel van de musea in de Ardennen zijn gelukkig meertalig maar in sommige musea heb je nog steeds Frans nodig.

Tijdens hun vakantie op camping Parc La Clusure trekken uw kinderen als echte rangers het bos in! Kleine avonturiers vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de activiteiten van onze companion ‘Ardennen Rangers’.

Idea van Laura: Neem iets mee om te kunnen schrijven. Een echte aanrader om te overnachten is « la Ferme du pré charmant ». Deze plek ligt vlakbij het Labyrint van Barvaux en is een ideale militair museum plek om satisfied je gezin een paar heerlijke dagen te beleven.

Consument Winkelkar van "De inspecteur" is 11 procent duurder in half jaar tijd: "In álle supermarkten zijn prijzen gestegen"

Maar ook op het gebied van de kunst is er genoeg te zien en te beleven. We hopen u te inspireren en raden u aan om tijdens de vakantie in de Ardennen enkele van onderstaande tentoonstellingsbezoeken aan Bastogne musea te animaties voor kinderen in ardennen bezoeken!

Van Sahelanthropus tot Homo sapiens en van embryo tot volwassene: verken de evolutie van de mens en zijn lichaam in deze gloednieuwe zaal, de “Galerij van de Mens - Onze evolutie, ons lichaam”.

Met grotere kinderen kunnen de verschillende musea over de Tweede Wereldoorlog leuk zijn. In Malmedy en Bastogne is hevig gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog en bij veel kinderen spreekt deze tijd nog steeds tot de verbeelding. In beide plaatsen zijn in de omgeving een aantal musea te vinden die het verhaal van de Batle of the Bulge (slag om de Ardennen) vertellen.

Ik krijg raadsels en opdrachten voorgeschoteld en moet mijn five zintuigen op scherp zetten om de antwoorden op de vragen te vinden. Nu eens wordt mijn reukzin op de proef gesteld en moet ik, doorway aan numerous dozen te snuffelen, de geur vinden die me de weg wijst. Dan weer wordt mijn tastzin aangesproken of mijn gehoor.

Er zijn dan ook erg veel wandelroutes die je er kan nemen. Tijdens de Wintertime gaan veel langlaufers naar het gebied om te langlaufen op één van de verschillende langlaufpistes die er te vinden zijn.

Plof neer in een van de 19de-eeuwse treincoupés of neem het stuur over in een testrit: de trein is altijd een beetje reizen. 

De oude hal, geklasseerd als uitzonderlijk Waals erfgoed, promoot de Belgische moderne kunst satisfied als hoogtepunt de werken van de aquarelschilder Marcel Lucas. Zijn werken kan je zien naast andere tijdelijke tentoonstellingen.

Er is beperkt ruimte bij de ingang. Daarom vragen wij vriendelijk om u, indien mogelijk, af te laten zetten bij de voordeur, en de vehicle vervolgens te laten parkeren op de parkeerplek in het naastgelegen bos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *